søndag den 28. april 2013

OM ET EJERSKIFTE FOR HERMANHUS


Arkitekternes Pensionskasse afvikler beboelsesejendomme til fordel for mere kortsigtede investeringer.

Pensionskassen har nu solgt 2 AArhus ejendomme. 
Det drejer sig om en mindre boligejendom med 2 rums lejligheder samt en større med erhvervsarealer og store lejligheder.

Der foreligger ikke enkeltheder vedr. salget.


Hermanhus beboerrepræsentation (BBR) indkalder til Ekstraordinært Beboermøde.


Vi kan forvente at BBR underretter os om vores forhold som lejere under nye ejerforhold også i en eventuel andelsboligforening for Hermanhus, dertil har BBR sekretariatshjælp i LLO, og her har BBR ingen tid at spilde.

Men det er absolut ikke en BBR (beboerrepræsentation) opgave at medvirke til oprettelse af en andelsboligforening samt påføre os omkostninger fra advokatsalær, leje af forsamlingslokaler og andet eventuelt forekommende i den forbindelse.


ANDELSBOLIGFORENING
Hvis en gruppe lejere ønsker at reflektere på DEAS tilbud (som er lovbefalet) om efter et accepteret købs tilbud, indenfor 10 uger, at overtage Hermanhus som andelsboligforening, skal man samle det nødvendige antal beboere d.v.s. 1/3 (11 store + 21 er rums) af husets lejere og stifte en andelsboligforening. Alle omkostninger i den forbindelse er for gruppens egen regning.

Se Bekendtgørelse af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber



UNDERRETNING OG ANDET
Samtlige lejere skal underrettes om salg og dermed muligheden for at overtage ejendommen som andelsboligforening, det er allerede sket  med DEAS skriftlige meddelelse til samtlige HERMANHUS lejere. Den der ønsker en andelsboligforening i HERMANHUS har ingen tid at spilde.

Der er grund til at være opmærksom på at værdier og risiko er solidariske andelsboligforeninger , lige som andre forhold har få indflydelse på den enkeltes økonomi og retstilstand.

En ulige boligsammensætning  i andelsboligforeninger, som det vil blive tilfældet for Hermanhus, vil uundgåeligt blive kilden til modstridende interessekonflikter.

Om HERMANHUS kan interessere andre købere/investorer vil vise sig, HERMANHUS er med bestemmelser for boligejendomme opført før 1990 ikke nogen aktuel guldgrube.

OBS.
Du skal ikke føle dig forpligtiget til at fremvise din lejlighed for køber.

Et rums boligerne er af meget forskellig kvalitet, med hensyn til placering og indretning men også byggeteknisk.


Du kan orientere dig vedrørende kvaliteten af 1 rums boligerne her 
Se Kvalitetsforbedring af 1 rums boliger i HERMANHUS



OM BEBOERMØDER
Udover det årlige ordinære beboermøde kan der indkaldes til beboermøder efter behov, enten vedtaget i beboerrepræsentationen eller af en gruppe lejere,men der er selvfølgelig regler der skal overholdes, samt valide temaer. Beboermøder er aldrig ekstraordinære.

§ 8. Beboermøde afholdes endvidere, når beboerrepræsentanterne finder anledning hertil, eller når mindst 1/4 af beboelseslejerne begærer dette, eller når der på et tidligere beboermøde er truffet beslutning herom.
Citat fra Bekendtgørelse om Beboerrepræsentation.




Det enkleste og mest økonomiske for de fleste af os et rums lejere, er at blive boende som lejere, det vil ikke medføre nogen ændringer i vores lejerforhold måske bortset fra flere problemer med udlejer også og især med en andelsboligforening.  


















Ingen kommentarer:

Send en kommentar